Daniel Serrander

Skarp brandövning

Brand 2 2023

Brand 1 2023

I slutet av april tog det plötsligt eld i patronfiltret efter vår stora bläster. Det hade förmodligen samlat ståldamspartiklar i flera år utan att riktigt lyckats renblåsa sig. Vi fick en häftig glödbrand med stark rökutveckling som hotade att sprida sig in i ventilationskanal och vägg. Tack och lov blev det aldrig alvarligt. Mycket också tack vare klokt och modigt agerande av maskinoperatören. Men full  utryckning blev det. Det blev en bra övning i utrymning, som vi kan dra många lärdomar ifrån. Och kostnaderna för återställning blev mindre än befarat. Maskinen startades upp efter filterbyte och service:)

Kommentera på inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>