Olof Röhlander

Att göra en Bob Hund

Det finns ett rockband som heter Bob hund. De bildades år 1991 och har sedan dess erhållit många trogna fans. Första gången jag hörde talas om dem var med låten ‘Nu är det väl revolution på gång’.

De kunde nog ha fortsatt med sin framgångsrika indierock och sina sprudlande liveshower, men den 6 juli år 2013 hände något. Bandmedlemmarna auktionerade helt sonika ut sina instrument och sade samma dag upp replokalen. Nu hade de ingenting längre. Inget att spela på, ingenstans att vara. De stod på noll och det var meningen. Inget att falla tillbaka på, inget att försvara. En chans till nystart.

Det finns företag som gjort något liknande. Varje medarbetare, och även cheferna, har fått gå till anställningsintervju på sitt jobb igen för att se om man alltjämt är rätt person för arbetsbeskrivningen.

Det kan vara befriande att göra en Bob hund. Särskilt om det förflutna slagit tillvaron i bojor och börjat hämma kreativiteten. När gamla meriter stör. Det finns människor som av den orsaken har brutit upp pålarna och flyttat till ett annat livstempo. Några har rivit sitt manus och börjat om med ett tomt ark.

Vad skulle hända, tror du, om du inte längre hade något att behöva leva upp till? Om du skulle rycka upp allt med rötterna, vad skulle det innebära? Tänk att auktionera ut allting. Det behöver inte bli så dramatiskt som att starta om helt på ny kula. Det kan handla om att rensa i röran, eller öppna fönstren och vädra ut, men även om förändring som händer just nu i ditt liv sker på ett ofrivilligt och smärtsamt vis, kan det längre fram visa sig att det mynnade ut i en uppfriskande omstart. Såsom för Bob hund.

Kommentera på inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>