Olof Röhlander

Ett steg till

Något fick dig upp ur sängen idag. Vad var det? För dig kan det ha varit av plikt. Eller av ren vana. Kanske något du inte funderade särskilt mycket på, du klev upp direkt för att det är så du alltid gjort.

Du kanske är en av dem som vaknar till fågelkvitter. En med saker att se fram emot. Med en uppgift. Grattis, säger jag i så fall. Ta vara på den känslan och njut av att du har så mycket som går din väg.

Men så finns också alla dem som får ta ett steg i taget, med små segrar följda av två kliv bakåt, där att bara komma upp ur sängen hamnar på pluskontot. Jag talar om dom som idag får utkämpa ännu en strid. Striden mot smärtan, mot uppgivenheten, mot rastlösheten, mot livsledan, eller stressen.

Jag vet inte hur din dag ser ut. Kanske är du på väg till jobbet nu. Det är många tvära kast på dagens arbetsplatser. En del klarar av det, men vi vet också att förändringstempot tär på många människor.

Alla klarar inte, eller vill inte, hänga med på allt som sker. Alla orkar inte att ständigt vara på tårna och ligga i framkant, för de har fullt sjå att orka överhuvudtaget. De orkar ett steg i rätt riktning. Sen ett till.

Är du chef, ta extra väl hand om dem med en kvarnsten runt halsen, som tappat det önskvärda drivet, men som ändå lyckats formulera ännu en anledning att gå emot instinkten att ligga kvar. Denna anledning som varje gång måste utvecklas till något större än allting som argumenterar för att ge upp.

Min uppmaning till alla dem, är att sträcka på sig. Din prestation är större än många andras. Du vann en inre seger. Du bestämde dig för att ta ett steg till. Ett steg blir snart flera steg. Du gjorde det igen!

Kommentera på inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>