Daniel Serrander

Bor det en liten strukturfascist i oss alla?

2015 02 09 002

I fredags fortsatte vi på CH att förverkliga en av förra årets målsättningar; att skapa ordning och reda på varje arbetsplats. Det går helt klart framåt och det är både enkelt och roligt att jobba med sin egen arbetsplats, i synnerhet om man inte delar den med så många andra. Vi inventerar, slänger, kompletterar, märker upp och ställer till rätta. Det tar lite tid, men förhoppningsvis spar vi tid framöver och så slipper vi den där irritationen som uppstår när man inte hittar det man letar efter. Ännu viktigare blir det här förstås på arbetsplatser där man är många som använder samma verktyg.

Ordning och reda är ett slitet begrepp, som ofta begränsas till bara städning, men betyder mycket mer än så.  En ordnad arbetsplats vårdar man, den är enkel att städa och lätt att trivas på. Vi skall fortsätta viga fredags-tid på förbättringsarbete och samtidigt vårda det vi bygger upp. Återkommer med lite före- och efter bilder på kommande 5S-insatser. Utmaningar saknas inte…

2015 02 09 005

Jösses…

 

 

 

 

Kommentera på inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>