Morgan Lindberg

Juni – Juli -Augusti

.. är snart enbart ett minne. Jäklar vad fort det går!

Nu är det bara att se fram emot nästa sommar.. Eller är det så ?  Vi har ju förhoppningsvis några riktigt härliga höst månader framför oss. Ni vet, där det är helt ok att slappa framför tv:en, somna tidigt på kvällarna och där det förhoppningsvis inte är lika många måsten på helgerna.. Personligen tycker jag det är skönt & skulle absolut inte vilja vara utan hösten. En annan fördel här på CH som snart slår in, är att det inte är för varmt i produktion eller på kontoret. Det brukar betyda mer energi till sitt arbete och bättre förutsättningar för att tänka och arbeta fram förbättringar!

Det börjar bli en vana.. Men vi går även hem denna fredag men noll sena leveranser, bra jobbat alla medarbetare och leverantörer:)

Jag med mitt stora fotbollsintresse kanske har lite väl goda tankar om hösten/vintern beroende på att världens bästa liga (Premier league) dragit igång, och där det visas matcher varje lördag och söndag fram till maj månad. Så ni som tycker tiden framför oss inte är så lockande, ge fotbollen en rejäl chans. Om inte får ni något trevligt att prata om på fika rasterna :)

Morgan Lindberg

Lördagsgodis redan på fredag?

Vilken start på höst säsongen.

Idag fredag (22/8) blir det kundbesök för hela företaget hos vår största kund sedan 1948.. Det tog 66 år för oss att komma dit hela laget, men idag är det dags!

Besöket är en del i start skottet gällande vårt arbete att bli Iso Ts certifiering (Målet med ISO/TS16949 är att implementera ett ledningssytem för att åstadkomma ständiga förbättringar och att förhindra fel, minska variation och förluster i försörjningskedjan)

Det kanske inte låter så sexigt, men målet är att arbetet ska höja vår lägsta nivå och att vi skapar oss bra förutsättningar att få sextiosex fina år till ihop med befintliga och nya intressenter. Då våra kunder ligger långt fram i utvecklingen hoppas vi kunna lära oss mycket genom att ta delar av deras framgångsrecept och implementera delar som passar oss på CH Industry. Ibland är det onödigt att uppfinna hjulet en gång till!

Under eftermiddagen/kvällen vankas det en förhoppningsvis avslappnad Kickoff ute på Hugelsta skjutfält. Det blir skjutning med hagelbrakare, team övningar, provsmakning av något gott m.m. Vi avslutar sedan en innehållsrik fredag med grillning vid brasan.

(Må bästa laget vinna J)

Så med en kortare vecka än normalt i backspegeln utan sena leveranser ihop med dagens aktiviteter att se fram emot, så finns en stor optimism inför vad framtiden har att erbjuda!

Morgan Lindberg

Skilda världar

Ja det var en tv serie som hette så, men jag tänker mer på våra kära sommarmånader vi har!

Början av Juni, det vankas examen eller student för någon närstående. Man vet att om några veckor stänger vi fabriken och tar ledigt fram till augusti. Man blir inbjuden till grillkvällar en vardag, hur ofta händer det att man blir spontan inbjuden till en fondue middag i februari ? Problem som uppstår i Juni löser vi galant, det spelar ingen roll om 7st är på utbildning och 3st vabbar, det är med andra ord en tid då vi ställer upp för varandra utan krusiduller. Detta tillsammans med att vi konsekvent dom senaste åren arbetat hårt med daglig styrning ihop med ett bra affärssystem (tack monitor) så kunde vi skeppa ut allt gods fredag vecka 28.
Nu är i stort sett alla tillbaka efter en härlig semester. Det är även så att det regnar lite första veckan man jobbar, så ja.. skadeglädjen är den sanna glädjen.
Nu kommer vi till kruxet: Hur fortsätter vi ha samma fighting spirit som vi hade dom sista tre veckorna innan vi gick på semester, går det ? Nja, jag tror nog att det är svårt att alltid ligga på topp men vi kan träna oss till att höja vår lägstanivå och lära oss. Ni vet, snart är vi där..
November: Vi har nu sju stycken som vabbar och tre stycken medarbetare som ligger i influensa. Hur löser vi det, genom att stoppa huvudet i sanden och hoppas på tur ? Svar nej, vi måste fortsätta att prioritera – Kopiera tidigare framgångsrecept- reflektera – skapa oss tid för planering. Efter det tar vi vårt beslut , informerar & kör!. Det kan betyda att vi får en kund som inte är nöjd. Men delge kunden att det kan bli problem, så är jag helt övertygad om att det är mer uppskattat än att vi inte hör av oss.
Så mitt lilla tips inför höst och vinter är som följer. Fortsätt ställa upp för varandra – ta positiv kritik inför andra och ta negativ kritik i enrum – använd varandras kompetenser (vi kan inte göra en god sommar Mojito med enbart jäkligt bra is..) Då borde chansen finnas att vi om några år kan ha Juni månad året om, eller vad tror ni ?