Morgan Lindberg

Schyssta passningar är en förutsättning för att göra fler mål!

I nästan allt vi gör är vi beroende av att vi får rätt förutsättningar för att göra något bra.
För att få vår intressent nöjd, så behöver alla passningar komma på bladet (hockeyterm..). Får jag detta är oddsen väldigt stora att jag kan göra mitt jobb på ett bra sätt samt att jag i min tur kan lämna över till nästa intressent. Kommer alla passningar på bladet så ska det väldigt mycket till för att vår kund inte ska vara nöjd med produkten som vi levererar.

När vi gemensamt tar beslut att omprioritera lagd plan, så löser vi nästan alltid uppgiften ändå. Enligt mig beror det på att alla har samma målbild. Om vi slår taskiga passningar och lämnar ifrån oss något som inte är fullständigt ”inte hunnit med” så kan det sluta med frustration från mottagaren.

När det inte blir schyssta passningar hela vägen, så finns det om vi tittar i backspegeln ett svar på varför det inte gick ihop sig. Vi har med facit i hand ofta kollegor som hade kunnat hjälpt till, vilket vi då tar med oss till nästa gång en liknande passning ska slås.

Att prata om och lära av historien vad det betyder att slå schyssta passningar, kommer alltid löna sig. Det svåra är att vi inte alltid kan lämna ifrån oss perfekta passningar i alla lägen, av olika orsaker. Men, när vi är överens och accepterar prioriteringsordningen på våra uppgifter så blir det ändå förväntade passningar, vilket betyder att vi gör mål !

Kommentera på inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>