Peter Fränngård

Återvinning av mjukplast

IMG_0813

Vi har under några år inte haft någon sortering av mjukplast, utan istället hanterat materialet som brännbart. Med stöd och information från vår avfallsentreprenör (Stena Recycling) har vi nu börjat sortera ut mjukplast och skickar det som en egen fraktion.

Genom den enkla förändringen kommer vi dels tjäna pengar (vi får betalt för mjukplasten) samt kostnadsminimera och dels göra en miljöinsats då plasten nu kommer återvinnas och inte brännas och bli el/fjärrvärme.

Kommentera på inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>