Morgan Lindberg

Vinna är skönare..

Vilken härlig helg vi sportfånar haft och i synnerhet vi som älskar spelet golf!

För er som inte är insatta i vad Ryder Cup är så kan man säga att det är som flera fotbollsmatcher under samma dag med ens favorit lag.

Efter 8 matcher under fredagen och lördagen, så avgörs allt med tolv stycken singel  matcher        (man vs man) under söndagen. Denna gång på underbara Gleneagles i Skottland.  Europa lyckades spöa USA och behåller därmed Ryder Cup trofèn för tredje tävlingen i rad (vilket är 6 år, då man spelar vart annat år.)

Det härliga i Ryder Cup fallet är att det är ett lag som vinner eller förlorar. I just Europas lag hade vi 12st hjältar, men där vissa spelare inte tog en enda poäng..   Men som lag så tog man mer poäng än sin motståndare. När jag såg dessa grymma spelare fira, så var alla delaktiga och alla njöt av segern.

Såklart var några väldigt nervösa under spelets gång, då dom stod inför något dom aldrig gjort tidigare. Men flera av Europas stöttespelare har varit i liknande situationer tidigare. Det man såg och hörde, var att dessa spelare gemensamt fokuserade på att lösa uppgiften tillsammans.

Det är också så att alla inte får spela lika mycket, utan coachen tar ut laget han tror är bäst för dagen och i detta falla fick vissa spelare spela två matcher och vissa fick spela fem matcher.

Tänk om man kunde föra över glädjen man sett under dessa tre dagar, till våra ca 300 arbetsdagar om året.. (nobel priset) Dock har Ryder Cup en stor fördel när det gäller förutsättningarna, då målet är att spela bra golf i tre dagar, vilket förhoppningsvis räcker för vinst om nu inte det andra laget är än bättre..

Här på CH och säkert på många andra arbetsplatser är det betydligt mer mål som ska klaras varje dag, året om för att vi & våra kunder ska vara nöjda med våra tjänster.

Men det varje individ kan ta lärdom om är att företaget går först. Att ta efter insikten att alltid ställa upp för varandra, dela med sig av sina kunskaper och bjuda på ett skratt då och då! Då tror jag chansen är stor att vi vinner de flesta matcher vi går!

När det gäller USA, laget som förlorade så var känslan att samma anda inte fanns. När dessutom en av lagets största stjärnor efteråt ifrågasätter sin kapten på press konferensen, så har man problem.

Kommentera på inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>