Morgan Lindberg

Nya papper

Då är valnatten över. Det kommer bli förändringar, men frågan vad förändringarna innebär för oss vet vi inte så mycket om än.

Det är som det alltid kommer vara. Gilla läget och göra det bästa man kan för att få en positiv framtid. Såklart kommer vi inte alltid lyckas, men målsättningen ska alltid finnas där.

Är vi inne i en låg konjunktur så  är målsättningen att hålla ut och säkerställa att försäljningen inte blir än sämre. För ovan exempel är detta  då en realistiskt målsättning. Möjligheten däremot kan betyda att det troligen finns tid att förbättra processer. Exempelvis få bättre ordning och reda på våra arbetsstationer, för att vara starkare när dom ljusa tiderna kommer.

Har vi däremot mycket medvind i seglen så gäller det att producera så våra kunder får sina produkter i rätt tid. Med fokus på att göra detta med bästa planering så att våra kostnader inte skenar iväg. Klarar vi inte det så är ju själva förstjänsten borta.

Dessa frågor ändras ständigt här på CH, och det gäller att vi väljer rätt saker att fokusera på. Förhoppningsvis väljer vi rätt men ibland väljer vi fel och då gäller det att vi avbryter samt omprioriterar våra beslut och tar nya tag.

Detta kan vara väldigt jobbigt för vissa människor, men jag tror att det inte kommer bli enklare framöver. Därav är flexibilitet och omprioriteringar en väldigt viktig framgångsfaktor, vilket  troligen gäller i livet som stort.

Så nu när hösten bankar på dörren.. Så gillar vi läget och gör den bästa hösten vi kan göra med dom förutsättningar vi har!

Kommentera på inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kommentarer

En kommentar på “Nya papper
  1. Henric Mauritzon den 2014-09-18 21:17

    Kloka ord och rätt inställning..